Beste CDA-vrienden,

De zomer staat voor de deur, het reces is begonnen. Veel van ons zijn met vakantie of gaan er de komende weken even tussenuit.

Afgelopen vrijdag vond de voorlopig laatste vergadering van Provinciale Staten plaats, die meer dan negen uur duurde. Deze laatste Statendag leek op een bloemlezing van véél waar we als CDA het afgelopen jaar mee bezig zijn geweest: Attero, Moerdijk, het Leisure Ontwikkelfonds, financiële degelijkheid, de toekomst van de veehouderij, de hagelstorm in Zuidoost-Brabant…

Eén van de onderwerpen die mij dit jaar bijzonder heeft geraakt, is het vluchtelingenvraagstuk. Ik ben zo trots op onze provincie die, samen met de Commissaris van de Koning, de uitdaging is aangegaan om aan zoveel mensen in nood hulp en onderdak te verlenen. Met een pamflet hebben we als CDA een duidelijk signaal afgegeven dat deze mensen welkom zijn in onze gastvrije provincie, hún safe haven.

Samen met de Statenfractie kijk ik terug op een goed jaar. We zijn echte oppositietijgers geworden, die op vernieuwende wijze opereren. Met spandoeken langs de A67, een OV-Race kriskras door Brabant, op werkbezoek met tientallen studenten, gastlessen op scholen, groepsbezoeken aan het Provinciehuis, interactieve vlogs en veel free publicity voor wat we doen. Wauw! Ik ben blij met hoe onze fractie het afgelopen jaar van zich heeft laten horen: duidelijk, degelijk én dichtbij, het Provinciehuis uit en de provincie in!

Ook het komende jaar staat ons weer genoeg te wachten. Zoals het afscheid van Brigite van Haaften, die aan de slag gaat bij SDW Roosendaal en na 17 jaar de Brabantse politiek verlaat. Wat een staat van dienst! De fractie gaat haar missen, maar krijgt er gelukkig een geweldige opvolger voor terug: Huseyin Bahar uit Helmond. We kijken uit naar zijn maiden speech!

Wat het nieuwe politieke jaar ook moge brengen: de Statenfractie en ik willen er samen met jullie een topjaar van maken, inclusief winst voor onze partij bij de verkiezingen in Meijerijstad en voor de Tweede Kamer. We gaan ervoor!

Maar nu eerst vakantie. Ik wens jullie allemaal een hele goede zomer!

Marianne van der Sloot – Fractievoorzitter Statenfractie CDA Brabant