Banen & Bedrijven

Het CDA zet zich in voor een provincie, waarin ondernemers alle ruimte krijgen om te groeien en te innoveren. Daarom willen we zoveel mogelijk hinderlijke regels wegnemen, regels versimpelen én regels praktischer maken. Bedrijven die groeien en innoveren zorgen immers voor banen, waarvan álle Brabanders kunnen profiteren.

Het ondersteunen van jonge, startende ondernemers vindt het CDA heel belangrijk. Zij zorgen namelijk voor de banen van de toekomst. Daarom wil het CDA dat de provincie beginnende bedrijven ondersteunt, bijv. door via fondsen te helpen met cofinanciering.

In Brabant doen we het in veel bedrijfstakken heel goed en in sommige behoren we zelfs tot de beste van de wereld. Denk hierbij aan de zorg-, de landbouw- en de toerismesector. Het CDA is trots dat we het in deze sectoren zo goed doen en wil deze verder vooruit helpen met een aangepast omgevingsbeleid en met specifieke financieringsmogelijkheden.

Kortom, het CDA maakt zich hard voor een provincie die ondernemers de ruimte geeft om te ondernemen en waarin de overheid faciliteert en regisseert. Dit met zo min mogelijk regels en met zoveel mogelijk ondersteuning van beginnende bedrijven en topsectoren. Het doel hiervan is een sterke economie, met meer banen voor Brabanders.