Schriftelijke vragen over Logistiek Park Moerdijk

Schriftelijke vragen van Statenleden Roland van Vugt (CDA) en Arno Uijlenhoet (GroenLinks) over de Logistiek Park Moerdijk.

Klik op de volgende link: Schriftelijke vragen over Logistiek Park Moerdijk.

Geacht college,

Op 24 maart 2017 stelden wij u een aantal vragen over de vertraging rondom de vaststelling van het Inpassingsplan voor het Logistiek Park Moerdijk (LPM) en de financiële en economische gevolgen hiervan voor Brabant.

In uw antwoord gaf u (vrij vertaald) aan dat het allemaal zo’n vaart niet zou lopen, dat de vertraging beperkt zou zijn en dat u de financiële consequenties gering schatte. U ging toen uit van een vertraging van een half jaar.

Inmiddels weten wij beter. De Raad van State heeft op 23 januari jl. laten weten geen aanleiding te zien voor het hervatten van de procedure. De mogelijke vertraging waarmee u nu rekening houdt is één tot twee jaar.

Gelet op het bovenstaande stellen wij de volgende vragen:

  1. Wilt u voor ons in beeld brengen wat inmiddels de financiële gevolgen zijn voor de provincie en wat elk extra jaar vertraging ons meer kost?
  2. Wilt u aangeven wat de financiële gevolgen zijn voor het Havenschap Moerdijk?
  3. Idem als vraag 1, maar dan voor wat betreft de economische gevolgen?
  4. Zijn er gevolgen voor het uitvoeren van het afsprakenpakket met de inwoners van Moerdijk nu er voorlopig niets wordt verdiend aan het LPM?
  5. Hoeveel bedrijven zijn inmiddels afgehaakt bij LPM en hoeveel bedrijven verwacht u dat zullen afhaken nu enig zicht op daadwerkelijk vestiging uit beeld raakt?
  6. Kunt u voor ons in beeld brengen welke juridische kosten inmiddels zijn gemaakt inzake dit dossier, voorzover ze te maken hebben met de vertraging?
  7. Kunt u ons in kennis stellen van de brief die u opnieuw naar de Raad van State verstuurt?
  8. Het is bekend dat alle regio’s waar logistieke bedrijven landen, kampen met grote arbeidsmarktproblemen (tekort aan werknemers) en het arbeidsmigranten vraagstuk. De vertraging die LPM nu oploopt, biedt in dit opzicht ook een kans. U kunt namelijk nog langer voorsorteren op het arbeidsmarktvraagstuk. Kunt u ons aangeven of en hoe u dit oppakt?

Wij zien de antwoorden op deze vragen graag tegemoet, waarvoor bij voorbaat zéér bedankt!

Met vriendelijke groet,

Namens de fracties van CDA en GroenLinks,

Roland van Vugt (CDA) en Arno Uijlenhoet (GroenLinks)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.