Schriftelijke vragen mobiele bereikbaarheid

Schriftelijke vragen van Statenlid Stijn Steenbakkers over mobiele bereikbaarheid in Brabant.

Klik op de volgende link: Schriftelijke vragen over mobiele bereikbaarheid.

Geacht college, 

Naar aanleiding van het bericht Brabanders zeer ontevreden over bereik mobiele telefoon, rapportcijfer 5,1 bij Omroep Brabant, volgend op een enquête en onderzoek uitgevoerd door de NOS en Omroep Brabant, heeft de Provinciale Statenfractie van het CDA de volgende vragen aan het college van Gedeputeerde Staten:

  1. Bent u bekend met het bericht Brabanders zeer ontevreden over bereik mobiele telefoon, rapportcijfer 5,1 evenals het onderliggende onderzoek/enquête?
  2. In de slimste provincie van Nederland is het mobiele telefoonbereik het slechtste in Nederland na de provincie Drenthe. De Brabanders waarderen dit gemiddeld met een 5,1. Het CDA vindt dit zeer onwenselijk. Kent u vergelijkbare historische onderzoeken en ziet u verbetering in de bereikbaarheid in Brabant?
  3. Hoewel u natuurlijk niet verantwoordelijk bent voor het mobiele netwerk, is het CDA wel benieuwd naar hoe u naar dit thema kijkt. Ontwikkelt u bijvoorbeeld specifiek of ‘flankerend’ beleid?
  4. De gemeente Sint-Oedenrode, per 1 januari 2017 Meierijstad, scoort het slechtste met een 3,7 en is daarmee na het Drentse Westerveld de slechtst scorende gemeente. Dit wordt vooral veroorzaakt door de kern Olland, waar nauwelijks bereik schijnt te zijn. Soms zijn inwoners van de gemeente Sint-Oedenrode niet eens in staat om alarmnummer 112 te bellen. Het CDA vindt dit niet alleen onwenselijk, maar óók gevaarlijk. Bent u bereid om mee te denken over en mee te werken aan een oplossing?
  5. Indien ja, welke rol ziet u hier voor de provincie?
  6. Bent u bereid om met de verschillende providers in gesprek te gaan over een oplossing voor de ‘blinde vlekken’ in Brabant, zoals in Meierijstad en Baarle-Nassau?

Wij zien de antwoorden op deze vragen graag tegemoet, waarvoor bij voorbaat zéér bedankt!

Met vriendelijke groet,

Namens de CDA-fractie,

Stijn Steenbakkers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.