Referendum Oekraïne: een verstandige keuze!

Op 6 april mag de Nederlandse kiezer zich in een referendum uitspreken over een samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Dit raadgevend referendum is aangevraagd door tegenstanders van deze overeenkomst, die daarbij niet zozeer de samenwerking met de Oekraïne aan de kaak willen stellen maar de in hun ogen ondemocratische besluitvorming in Brussel.

Het CDA is geen voorstander van referenda. Het verdrag is uitgebreid besproken en goedgekeurd door onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement, de Eerste en de Tweede Kamer. Daarbij zijn alle voor- en nadelen van het verdrag uitgebreid besproken.

Maar nu het referendum een feit is, gaan we de kiezer uitleggen waarom het CDA voor dit samenwerkingsverdrag met de Oekraïne is. Het verdrag bevat afspraken over economie en veiligheid en is daarmee goed voor zowel Nederland als Oekraïne.

Het karakter van de CDA campagne is primair informatief. Wij zullen leden en kiezers actief informeren over onze argumenten vóór dit verdrag. Dit gebeurt op verschillende manieren:

  • CDA-vertegenwoordigers uit Den Haag en Brussel zijn beschikbaar voor deelname aan (tv-)debatten, discussies en manifestaties;
  • via de CDA-website en social media zal het CDA standpunt inzake het referendum worden uitgedragen;
  • voor de afdelingen en de leden wordt op korte termijn een duidelijke infographic gepubliceerd over het CDA-standpunt
  • het CDA draagt bij aan activiteiten van de vóór-campagne “Stem voor Nederland”, een samenwerkingsverband van een aantal politieke partijen en maatschappelijke organisaties.

Onze bijdrage aan de voor-campagne voorziet niet in eigen foldermateriaal, posters of (grootschalige) campagnebijeenkomsten. Het toelichten van ons standpunt aan de kiezer zien wij als een reguliere kerntaak van elke politieke partij. Daarvoor zetten we de gebruikelijke kanalen in.

Voor zover u voornemens bent om in uw eigen afdeling activiteiten rond het referendum te organiseren, kunt u hiervoor vanzelfsprekend een beroep doen op de ondersteuning van het landelijk partijbureau.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met hans.janssens@cda.nl (campagne), thijn.vanveghel@cda.nl (sprekersverzoeken) of bronne.pot@cda.nl (verdrag).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.