De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant houdt op 22 april a.s. een OV-Race om het Brabantse openbaar vervoer te testen.

De Statenleden van het CDA worden ‘s ochtends in drie groepen verdeeld, waarna iedere groep een envelop met reisbestemming, reisinstructie en geldbedrag ontvangt. Om 11.00u start de race en moet iedere groep vanuit het Provinciehuis z.s.m. naar zijn bestemming reizen, door alleen gebruik te maken van openbaar vervoer.

De groep die als eerste aankomt, een foto maakt, terugreist naar het Provinciehuis en nadien het meeste geld heeft overgehouden, ‘wint’ de OV-Race en krijgt een prijs. Behalve Statenleden zijn ook OV-gebruikers als studenten en senioren uitgenodigd om aan de wedstrijd mee te doen.

Statenlid Ankie de Hoon (woordvoerder mobiliteit): “Met deze OV-Race testen we op ludieke wijze ons openbaar vervoer. Als Statenleden willen we graag zelf ervaren wat Brabantse OV-gebruikers meemaken en een race als deze helpt daarbij én is hartstikke leuk. Tijdens het reizen letten we o.a. op reistijd, aansluitingen, toegankelijkheid en reiscomfort. Onze bevindingen geven we mee aan de verantwoordelijk gedeputeerde, zodat hij een indruk krijgt van wat goed gaat en wat beter kan. Zo helpen we hem én de OV-gebruiker op weg.”

Wie a.s. vrijdag wil meedoen aan de OV-Race, kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar EvWelij@brabant.nl.

Ankie de Hoon
AdHoon@brabant.nl