Zoveel mogelijk de toren (van het Provinciehuis) uit en de provincie in!
Dát is het motto van de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant!

En dus ging Statenlid Stijn Steenbakkers (woordvoerder Financiën en Economie) op 19 april jl. op werkbezoek in Vorstenbosch, gemeente Bernheze. Hier woonde hij in Gemeenschapshuis De Stuik een vergadering bij van de lokale CDA-fractie en vertegenwoordigers van de dorpsraad en de plaatselijke ondernemersvereniging.

Doel van de avond was het bespreken van zorgen, behoeften en vragen van ondernemers en inwoners, waarmee de politiek lokaal en/of provinciaal aan de slag moet. Soms gaat het dan om extra aandacht voor straatverlichting of sluipverkeer, maar ditmaal stonden drie andere onderwerpen centraal: woningbouw voor de jeugd, lokaal aanbesteden én minder regels van gemeente en provincie.

Veel aanwezigen gaven aan zich zorgen te maken over de leefbaarheid in Vorstenbosch, omdat jonge mensen met hun gezinnen vertrekken naar omliggende gemeenten als Veghel. De grondprijzen zijn daar lager en verhuizen is dan aantrekkelijk. Vanuit de ondernemers kwam het verzoek om meer betrokkenheid bij lokale aanbestedingen, bijvoorbeeld bij de bouw van de nieuwe gymzaal.

Steenbakkers na afloop:

“In Bernheze laat het CDA zien dat zij bereikbaar wil zijn voor inwoners, met hen wil meedenken én hen wil faciliteren. De provincie zou dit ook meer moeten doen. De zorgen van de Vorstenboschenaren zijn immers exemplarisch voor de zorgen van inwoners in veel andere Brabantse dorpen. Om daar de leefbaarheid te waarborgen, kan de provincie o.a. zorgen voor een goede bereikbaarheid, voor autoverkeer én voor het openbaar vervoer. Gemeenten op hun beurt moeten hun grondbedrijven minder gebruiken als melkkoe, maar juist als investeringsfonds voor leefbaarheid.”

Stijn Steenbakkers
SSteenbakkers@brabant.nl