In memoriam: Frans Ronnes

Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Frans Ronnes is overleden. Hij leed al enige tijd aan prostaatkanker.

Frans Ronnes was oud-burgemeester van Haaren. Bij zijn afscheid benoemde de gemeenteraad Ronnes tot Ereburger van Haaren. Voor zijn verdiensten ‘als een heel bijzonder sociaal mens’.  Daarvoor is hij wethouder in de gemeente Bernheze geweest. Een jaar na zijn afscheid in Haaren, in oktober 2014, vroeg commissaris van de Koning Wim van de Donk Ronnes voor de functie van waarnemend burgemeester in Laarbeek. Op 11 maart 2016 maakte hij bekend die taak wegens ziekte neer te leggen.

Binnen het CDA Brabant heeft Frans Ronnes zich ingezet voor de burgemeestersbenoemingen in Brabant. Hij was hierbij aanspreekpunt en adviseur voor CDA’ers met ambitie tot burgemeester.

Veel mensen hebben warme herinneringen aan Frans Ronnes. ‘Hij blijft in onze herinnering als een deskundige en gedreven burgemeester, maar vooral als een betrokken, warm mens’, laat de gemeente Haaren in een persbericht weten. De VVD in Haaren herinnert zich Frans Ronnes als een ‘betrokken, ervaren en deskundig burgemeester die al die jaren met ziel en zaligheid voor de gemeente Haaren heeft gewerkt’. “Maar meer nog, herinneren wij Frans als een aimabele persoon met het hart op de juiste plaats.”

Frans Ronnes is 68 jaar geworden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.