In memoriam: Frans Bartels

Afgelopen vrijdag heeft ons het droevige bericht bereikt dat we helaas afscheid hebben moeten nemen van een prominent lid van het CDA Tilburg en het CDA Brabant. Frans Bartels heeft op 70 jarige leeftijd de strijd tegen slokdarmkanker verloren.

Frans stal de harten van de CDA’ers dankzij zijn enorme inzet voor de Provinciale Statenverkiezingen. Als ‘floormanager’ nam hij de leiding in de bus en had hij de leiding over de promitiematerialen. Hij was overal en stond dag en nacht klaar. Hij was met recht onze super-vrijwilliger. Met zijn vrolijke lach en vrolijke praatjes wist hij bij iedereen de sfeer er in te houden tijdens de campagne. Maar ook na de campagne regelde hij nog van alles voor het CDA Brabant. Als je promotiemateriaal kwam halen bij Frans kwam je nooit weg zonder een paar koppen koffie en even bijpraten. Ook was hij een betrokken Tilburger, niet alleen bij het CDA maar ook bij vele andere verenigingen en instellingen in de stad. Frans was jarenlang actief bij diverse koren en carnavalsclubs in Tilburg en was hij de trotse beheerder van de Werkplaats Amateurkunst Tilburg, Een plek waar hij ook graag zijn CDA-vrienden ontving voor een ledenvergadering of nieuwjaarsbijeenkomst.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van dit jaar in zijn Werkplaats Amateurkunst Tilburg ontving Frans voor zijn niet aflatende inzet voor het CDA de zilveren CDA-speld. Het landelijk hoofdbestuur van het CDA kent deze speld toe aan leden die zich op een bijzondere manier inzetten voor de partij. Het CDA prees Frans om zijn tomeloze en belangeloze inzet. Door Frans zijn manier van werken, was hij bekend binnen heel het CDA, ook ver buiten Tilburg.

Wij wensen zijn vrouw Ans en hun zoon Marc en zijn gezin veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. Wij zullen het enthousiasme en de energie van Frans enorm missen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.