Kamerlid Van Toorenburg wint Vrouw in de Media Award

Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg (CDA) heeft de Vrouw in de Media Award 2016 in de provincie Noord-Brabant gewonnen.

De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt. Regionale journalisten en redacteuren nomineren hiervoor elk jaar vrouwelijke deskundigen die vaak in het nieuws zijn. Met de Awards willen zij vrouwen aanmoedigen om vaak in de media te zijn en redacties aansporen vrouwen vaker in beeld te brengen of aan het woord te laten.

Van Toorenburg, oud-gevangenisdirecteur, is voor de Tweede Kamerfractie van het CDA o.a. woordvoerder Veiligheid & Justitie. In het afgelopen jaar kwam ze regelmatig in het nieuws met haar inspanningen om (drugs)criminelen aan te pakken en jonge misdadigers weer op het rechte pad te krijgen. Ook zette ze met het CDA cybercrime op de politieke agenda en pleitte ze voor meer middelen en mogelijkheden om dit te bestrijden.

Van Toorenburg over het winnen van de Award:

“Ik ben dankbaar en trots op deze award. Dat ik in 2016 veel in het nieuws mocht zijn, heeft me in mijn werk als volksvertegenwoordiger enorm geholpen. Hierdoor kon ik Brabant extra op de kaart zetten in Den Haag. Dat was én is nog steeds hard nodig. Bijvoorbeeld als het gaat om het bestrijden van criminaliteit, waar Brabant zwaar onder te lijden heeft.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.