“In je eentje op werkbezoek gaan, is zo 2015.” Aldus de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant, die 50 studenten vliegtuigmonteur/luchtvaarttechnicus heeft uitgenodigd om op 17 juni a.s. mee te gaan op werkbezoek naar Woensdrecht.

Aanleiding is de komst van de nieuwe straaljager F35 (JSF), waarvan het motoronderhoud in Woensdrecht gaat plaatsvinden. Dit levert banen en stageplekken op: belangrijk voor deze studenten én voor de regio West-Brabant. De provincie Noord-Brabant is medefinancier en draagt 25% bij aan de bouw, inrichting en financiering van de F35 motorenfaciliteit te Woensdrecht.

Het werkbezoek is een unieke samenwerking van de School voor Luchtvaarttechniek van het ROC Tilburg, de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) in Hoogerheide én het CDA Brabant. In aanloop ernaartoe verzorgden verschillende Statenleden van het CDA, onder wie Stijn Steenbakkers en Ankie de Hoon, gastlessen over provinciale politiek.

Op 17 juni is de finale, wanneer de studenten samen met de politici o.a. Business Park Aviolanda én Vliegbasis Woensdrecht bezoeken. Hierbij zijn ook burgemeester Adriaansen en wethouder Van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht aanwezig. Samen met de AM&TS, Aviolanda en Defensie is de gemeente Woensdrecht gastheer van het bezoek.

Fractievoorzitter Marianne van der Sloot:

“Politiek moet mensen verbinden. Met dit werkbezoek geven we studenten de kans om relevante werkbeleving op te doen, brengen we jongeren en provinciale politici met elkaar in contact én hebben we allemaal een super mooie, leerzame dag. Als het even kan, doen we dit vaker: het Provinciehuis uit en samen met Brabanders de provincie in. Dát is nieuwe politiek.”

Noot: foto bij bericht gemaakt door Gerard Sanberg (ROC Tilburg).