CDA: zonnepanelen en ledverlichting op alle sportaccommodaties

Het CDA wil dat de provincie Noord-Brabant sportaccommodaties helpt te verduurzamen, door via voorfinanciering het aanbrengen van ledverlichting en zonnepanelen te faciliteren.

Dat bepleit de Provinciale Statenfractie van CDA Brabant tijdens de bespreking van het Uitvoeringsprogramma Energie, waarover Provinciale Staten op 1 april met het college van Gedeputeerde Staten van gedachten wisselt.

In het op deze wijze verduurzamen van sportaccommodaties, maar ook van bijv. zorg- en erfgoedcomplexen, ziet het CDA veel voordelen:
– het draagt concreet bij aan een structurele verduurzaming van Brabant;
– het heeft een grote impact op veel bij sport en cultuur betrokken inwoners van Brabant (betrokkenheid én zichtbaarheid);
– het zorgt voor een structurele verlaging van de exploitatiekosten, die dikwijls worden gefinancierd vanuit contributies of subsidies;
– het levert werk op voor installatiebedrijven.

Statenlid Roland van Vugt (woordvoerder):

“Het CDA deelt de ambitie van het college dat het energiegebruik in Brabant in 2050 voor 100% duurzaam moet zijn. Het is immers onze verantwoordelijkheid om te werken aan een schonere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen, en minder afhankelijk te zijn van energie afkomstig uit ondemocratische regimes. Wat het CDA betreft betrekken we hier zoveel mogelijk Brabanders bij: door hen direct te laten profiteren van de opbrengst van duurzame energieopwekking zorgen we voor méér draagvlak én worden de ambities van de provincie realistisch en werkbaar.”

Roland van Vugt
RvVugt@brabant.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.