De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant heeft tientallen vragen ontvangen over de voorgenomen aanleg van snelle breedbandverbindingen in Brabant.

Kern van een groot deel van deze vragen is waarom het Breedbandfonds Brabant B.V. een lening van EUR 35 mln. verstrekt aan de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib B.V.), en andere initiatiefnemers niet voor een dergelijke lening in aanmerking komen.

Het CDA heeft de ontvangen vragen gebundeld en schriftelijk ingediend bij het college van Gedeputeerde Staten (GS).

Statenlid Stijn Steenbakkers (woordvoerder):

“Het CDA is groot voorstander van breedband overal in Brabant. Het voorstel van het college zien wij dan ook als een belangrijke tussenstap naar dit doel. Behalve de provincie steken echter ook talloze vrijwilligers energie in het opzetten van lokale en regionale coöperatieve breedband-initiatieven. Als CDA merken we dat er bij deze vrijwilligers, maar ook bij lokale bestuurders en andere betrokken partijen, véél vragen leven, die we samen met onze eigen vragen ter beantwoording hebben aangeboden aan het college. Het CDA wil namelijk niet dat al deze lokale energie verloren gaat, nu Mabib B.V. EUR 35 mln. krijgt en overige initiatieven niets.”

De schriftelijke vragen die het CDA heeft verzameld hebben betrekking op o.a. de informatievoorziening vanuit de provincie, het zgn. Breedbandfonds van waaruit breedband-initiatieven kunnen worden gefinancierd, de omgang met lokale en regionale initiatieven, de Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib B.V.), én diverse uitvoeringsaspecten van het project.

Stijn Steenbakkers
SSteenbakkers@brabant.nl

Schriftelijke vragen over breedband in Brabant