CDA op werkbezoek bij Tesla Motors in Tilburg

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant bracht op 16 september jl. een werkbezoek aan het bedrijf Tesla Motors in Tilburg.

Aan dit bezoek namen ook verschillende Tweede Kamerleden deel, onder wie Martijn van Helvert, Agnes Mulder en Erik Ronnes. Ook Erik de Ridder, wethouder Economische Zaken in de gemeente Tilburg, was aanwezig.

Tesla Motors is een Amerikaans bedrijf dat elektrische auto’s produceert. Het Europese distributiecentrum is gevestigd in Tilburg, waar zich tevens een fabriek voor de assemblage van auto’s en een service vestiging bevindt.

Op het programma stonden o.a. een presentatie over de missie en duurzaamheidsambities van Tesla én een rondleiding door de fabriek. Ook mochten de Staten- en Kamerleden een aantal testritten maken.

Statenlid Stijn Steenbakkers (woordvoerder Economische Zaken) voorafgaand aan het bezoek:

“Tesla is een belangrijke banenmotor voor Brabant. Graag laten we ons bijpraten over de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn we bijzonder geïnteresseerd in de toekomst van de elektrische auto, die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ambitie van een energieneutraal Brabant in 2050.”

Onder het motto Het Provinciehuis uit en de provincie in gaat de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant zo vaak mogelijk op werkbezoek, om goed op de hoogte te zijn van wat daar leeft en gebeurt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.