CDA op 1 juli op werkbezoek in Moerdijk

Op uitnodiging van de CDA-afdeling Moerdijk brengt de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant op 1 juli a.s. een werkbezoek aan het Havenschap Moerdijk en afvalverwerker ATM Moerdijk. Ook staat een gesprek met burgemeester Klijs op het programma.

Het werkbezoek dient ertoe de Statenleden bij te praten over de veiligheid in de regio, die a.g.v. verschillende incidenten regelmatig ter discussie staat. Zo brak er in de afgelopen jaren diverse keren brand uit op of om Industrieterrein Moerdijk, zoals die bij het bedrijf Chemie-Pack in 2011.

Fractievoorzitter Désirée Brummans (CDA Moerdijk): “Het CDA Moerdijk wil haar provinciale collega’s laten zien wat het voor een gemeente betekent om een groot industrieterrein binnen haar gemeentegrenzen te hebben. Het zorgt voor werkgelegenheid, maar heeft óók gevolgen voor de leefbaarheid in het dorp en het veiligheidsgevoel van de inwoners. De gedachtes daarover willen we graag overbrengen aan de provincie, die mede bepaalt wat hier wel en niet mag gebeuren.”

Behalve veiligheid spreken beide fracties ook over windmolens, het vervoer van gevaarlijke stoffen en het openbaar vervoer.

Fractievoorzitter Marianne van der Sloot (CDA Brabant): “Met onze Statenfractie zijn we het liefst zo veel mogelijk het Provinciehuis uit en gaan we zo vaak mogelijk de provincie in. De uitnodiging van het CDA Moerdijk hebben we dan ook met beide handen aangegrepen. In Moerdijk gebeurt van alles: er zijn veel banen maar óók veel zorgen, bijv. over de veiligheidsaanpak bij ongevallen en rampen. Daarover willen we alles weten.”

Het werkbezoek start om 11.45u bij Restaurant Passant (adres: Plaza 11 te Moerdijk) en duurt tot 16.00u. Vertegenwoordigers van de pers zijn tussen 11.45u en 13.00u én tussen 14.15u en 15.45u van harte uitgenodigd om aan te sluiten. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met communicatiemedewerker Ernst van Welij (06-10485989).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.