CDA neemt poolshoogte na verkeerschaos rond Merwedebrug

Het CDA komt op 13 oktober a.s. naar het Land van Altena om met eigen ogen te zien welke verkeerschaos zich daar afspeelt, na het afsluiten van de Merwedebrug voor vrachtverkeer.

Onder andere Tweede Kamerlid Martijn van Helvert en het Woudrichemse Statenlid Roland van Vugt nemen aan het bezoek deel. Beiden kaartten de situatie aan door, samen met collega’s van VVD en CU-SGP, schriftelijke vragen te stellen aan respectievelijk de minister van Infrastructuur en Milieu én het Brabantse college van Gedeputeerde Staten.

Ook Renze Bergsma, wethouder te Woudrichem, en Matthijs van Oosten, wethouder te Werkendam, zijn aanwezig. Inwoners uit hun én uit omliggende gemeenten ervaren inmiddels de gevolgen van het afsluiten van de brug, nu zwaar sluipverkeer massaal naar omwegen zoekt.

OV-gebruikers zijn eveneens gedupeerd, omdat de snelbus naar Utrecht, de zgn. Brabantliner, a.g.v. de brugafsluiting kilometers moet omrijden en reizigers forse vertragingen oplopen. Onacceptabel, vindt het CDA, dat zich behalve over de bereikbaarheid ook zorgen maakt over de verkeersveiligheid en economische positie van de regio.

Roland van Vugt:

“Met dit bezoek vragen we niet alleen aandacht en actie voor de ontstane verkeerschaos in Altena, maar willen we ook de bereikbaarheid én verkeersveiligheid van deze regio hoog op de politieke agenda zetten. Door als CDA lokaal, provinciaal en landelijk de krachten te bundelen, hopen we een krachtig signaal te kunnen afgeven aan Den Haag en Den Bosch: breng de bereikbaarheid van en veiligheid in het Land van Altena structureel op orde.”

Het gezelschap verzamelt op 13 oktober om 08.00u in Wegrestaurant Napoleon, gelegen aan de Keizer Napoleonweg 11 te Hank. Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom om bij het bezoek aan te sluiten. Hiervoor, en voor bijv. interviewverzoeken of het aanleveren van tekst- en fotomateriaal, kunnen zij contact opnemen met communicatiemedewerker Ernst van Welij die nadere informatie kan verstrekken (06-10485989).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.