CDA: meer doen voor en met familiebedrijven

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant wil dat de provincie Noord-Brabant onderzoekt hoe zij meer kan doen voor en met familiebedrijven.

Het CDA heeft hiertoe schriftelijke vragen gesteld aan het Brabantse college van Gedeputeerde Staten. Daarin roept de partij het provinciebestuur o.m. op het voorbeeld van Overijssel te volgen. Daar sloten de provincie, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion, VNO NCW Midden en MKB Midden vorige week een intentieverklaring, die tot doel heeft familiebedrijven optimaal te ondersteunen.

Het CDA is enthousiast over het Overijsselse initiatief en zou graag zien dat ook de provincie Noord-Brabant onderzoekt hoe zij samen met partners uit het onderwijs en bedrijfsleven familiebedrijven kan ondersteunen. Bijvoorbeeld bij bedrijfsopvolging of het delen van kennis en kunde. Een intentieverklaring als die in Overijssel zou dan een mooie aanvulling op het al bestaande beleid voor familiebedrijven kunnen zijn, vindt het CDA.

Statenlid Stijn Steenbakkers, woordvoerder Economische Zaken en tevens kandidaat voor de Tweede Kamer:

“Familiebedrijven zijn de ruggengraat van onze economie. Ze hebben een uniek profiel. Niet alleen omdat ze zorgen voor werkgelegenheid, maar óók vanwege hun bedrijfsfilosofie. Deze is o.a. gericht op continuïteit, maatschappelijk ondernemen en samenwerking. Stuk voor stuk bedrijfswaarden die succesvol blijken te zijn, waarvan het CDA vindt dat we ze moeten zien over te dragen aan volgende generaties ondernemers.”

Hieronder vindt u de complete set schriftelijke vragen die het CDA aan het college van Gedeputeerde Staten heeft gesteld:

1. Bent u bekend met de intentieverklaring Samen in beweging voor familiebedrijven 2017-2019, die de provincie Overijssel, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Saxion, VNO NCW Midden en MKB Midden op 24 november jl. hebben ondertekend?

2. Wat vindt u van dit initiatief?

3. In onze provincie lopen nu al verschillende initiatieven van en voor familiebedrijven, zoals het Brabantse Familiebedrijven Genootschap. Is er vanuit de provincie ruimte voor nieuwe, aanvullende initiatieven gericht op het verder ondersteunen van familiebedrijven en het uitdragen van hun bedrijfsfilosofie?

4. Bent u in dat kader bereid te onderzoeken of we ook in de provincie Noord-Brabant tot een intentieverklaring kunnen komen, die gericht is op aandacht voor en ondersteuning van familiebedrijven?

a. Indien ja, wie ziet u daarbij als mogelijke partners?

b. Bent u bereid deze partners vóór 1 april 2017 bij elkaar te brengen om het draagvlak voor een dergelijke intentieverklaring te peilen?

5. Welke mogelijkheden ziet u nog meer om, als provincie, familiebedrijven optimaal te ondersteunen?

6. Bent u, bij voldoende draagvlak, bereid om vóór 1 juli 2017 met een Statenvoorstel Ondersteuning Brabantse Familiebedrijven te komen?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.