CDA voor de leeuwen in ZooParc Overloon

Tweede Kamerlid Erik Ronnes (CDA) en de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant brengen op 8 juli a.s. een werkbezoek aan ZooParc Overloon.

Hier spreken zij over de recreatie-economie in het Land van Cuijk én over de recente ontwikkelingen in het dierenpark, die Erik Ronnes, inwoner en oud-wethouder van Boxmeer, en zijn provinciale collega’s nauwlettend volgen. Ook staat een rondleiding en bezichtiging van het spiksplinternieuwe verblijf voor Afrikaanse leeuwen op het programma.

ZooParc Overloon werd in 2015 overgenomen door het leisure concern Libéma, dat ook Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk in Nuenen exploiteert. Het bedrijf investeerde fors in nieuwe dierenverblijven, voor o.a. pinguïns, tijgers en leeuwen.

Erik Ronnes (Tweede Kamerlid voor het CDA):

“Het CDA is de partij van de regio. Om te weten wat daar leeft, ga ik zo vaak mogelijk op werkbezoek. ZooParc Overloon is belangrijk voor de regio Land van Cuijk. Ik ken het park uit mijn tijd als wethouder in Boxmeer en kom nu graag terug om te kijken hoe het met het park gaat, nadat Libéma het in 2015 heeft overgenomen.”

Marcel Deryckere (lid van Provinciale Staten Noord-Brabant voor het CDA en woordvoerder vrijetijdseconomie):

“De Brabantse recreatiesector behoort tot de top van de Benelux. Onze provincie heeft toeristen véél te bieden. In het Land van Cuijk levert ZooParc Overloon daar een belangrijke bijdrage aan, dus gaan we er als CDA graag kijken. Daarnaast willen we horen wat we als provincie kunnen doen om de Brabantse recreatiesector nog verder te versterken en tot de beste van de wereld te maken. Wat Florida kan, kunnen wij ook. En beter.”

Foto: Libéma.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.