CDA: één BrabantCard voor OV en Brabantse attracties

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant pleit voor invoering van een zgn. BrabantCard: één pas waarmee toeristen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer én toeristische attracties, zoals musea, pret- en dierenparken, kunnen bezoeken.

Het idee voor deze BrabantCard is afgeleid van de London ‘Sightseeing’ Pass, die in de Engelse hoofdstad Londen een groot succes is en ook elders in de wereld veel navolging krijgt.

Statenlid Marcel Deryckere (woordvoerder vrijetijdseconomie):

“Wat het CDA betreft wordt Brabant het Orlando van Europa. Onze provincie heeft toeristen uit binnen- en buitenland immers veel te bieden. Denk hierbij aan prijswinnende topattracties als de Efteling en Safaripark Beekse Bergen, maar bijv. ook aan het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch, het Textielmuseum in Tilburg of het Oorlogsmuseum in Overloon.

Het CDA wil deze florerende recreatie- en toerismesector, die zorgt voor veel banen, versterken, zodat deze kan groeien. Invoering van een BrabantCard, die het voor toeristen eenvoudiger én voordeliger maakt door Brabant te reizen en Brabantse attracties te bezoeken, draagt daar onzes inziens aan bij.”

Marcel Deryckere (MDeryckere@brabant.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.