CDA Brabant presenteert waterschapskandidaten – Verroen voorgedragen als lijsttrekker Brabantse Delta

Het CDA in de provincie Noord-Brabant presenteert vandaag de eerste tien namen op de concept-kandidatenlijst voor de waterschapsverkiezingen volgend jaar. De partij draagt Hans Peter Verroen voor als lijsttrekker in het waterschap Brabantse Delta. Hij voerde ook bij de verkiezingen in 2015 de waterschapslijst van het CDA aan.

Verroen is op dit moment dagelijks bestuurslid in het waterschap Brabantse Delta en verantwoordelijk voor o.a. natuur. Hij kan bogen op ruime politiek-maatschappelijke ervaring. Hans Peter Verroen woont in Lepelstraat en is behalve waterschapsbestuurder ook docent en gemeenteraadslid in Bergen op Zoom.

Op de tweede plaats staat Alwijn ten Cate uit Rijen. Hij is de hoogste nieuwkomer op de lijst. Lian Korst-Dingemans, afkomstig uit Lepelstraat en huidig fractievoorzitter, staat op plaats 3.

De plaatsen 4 en 5 worden bezet door resp. Rein Valk uit Tilburg en Hans Verbraak uit Roosendaal. Jacques van der Aa uit Dongen staat op plaats 6.

De lijst vervolgt met Gert-Jan van den Dries uit Loon op Zand op plaats 7, Janneau Meijer uit Etten-Leur op plaats 8, Yvonne Brabander uit Teteringen op plaats 9 en Jan van Leeuwen uit Oudenbosch op plaats 10.

Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in de provincie Noord-Brabant: “Ik ben trots op deze kandidatenlijst, waarvoor ik de kandidaatstellingscommissie hartelijk wil bedanken. Een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing, stad en platteland.”

De kandidaatstellingscommissie bestond uit Ad Backx, Marian van Eersel-den Hollander en Anita Rasenberg. Zij spraken in de afgelopen maanden met kandidaten, stelden de concept-kandidatenlijst samen en legden deze voor aan het partijbestuur van het CDA Brabant. Het partijbestuur heeft deze lijst ongewijzigd overgenomen.

De concept-kandidatenlijst wordt nu verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen in Brabant, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Tijdens de algemene ledenvergadering op 24 november a.s. stellen de Brabantse CDA-leden de lijst definitief vast.

Hieronder vindt u de eerste tien namen op de concept-kandidatenlijst.

CONCEPT-KANDIDATENLIJST CDA BRABANT

WATERSCHAP BRABANTSE DELTA

PLAATS

KANDIDAAT

WOONPLAATS

1 Hans Peter Verroen Lepelstraat
2 Alwijn ten Cate Rijen
3 Lian Korst-Dingemans Lepelstraat
4 Rein Valk Tilburg
5 Hans Verbraak Roosendaal
6 Jacques van der Aa Dongen
7 Gert-Jan van den Dries Loon op Zand
8 Janneau Meijer Etten-Leur
9 Yvonne Brabander Teteringen
10 Jan van Leeuwen Oudenbosch

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.