CDA: Brabant moet aan de slag met kredietunies

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant verzoekt de provincie Noord-Brabant een notitie te schrijven en een rondetafelgesprek te organiseren over kredietunies.

Het CDA heeft hiertoe schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Statenlid Stijn Steenbakkers (woordvoerder):

“Hoewel de economie groeit, blijft de financierbaarheid van ons bedrijfsleven, met name het midden- en kleinbedrijf (MKB), een groot probleem. Dit terwijl het MKB een voorname drager van werkgelegenheid en kleinschalige innovatie is. De Wet toezicht kredietunies, die op 1 januari jl. inging, stelt het MKB gelukkig in staat om via alternatieve financiering (spaar)geld aan te trekken, buiten de toezichtregels van de Autoriteit Financiële Markten, de Nederlandsche Bank en de Europese Unie.”

Omdat een florerend MKB óók voor Brabant van groot belang is, wil het CDA dat de Brabantse MKB-ondernemers maximaal kunnen profiteren van de kansen die de Wet toezicht kredietunies biedt.

Daarom wil het CDA van het college een stand van zaken over kredietunies in Brabant én pleit zij voor een provinciebreed rondetafelgesprek met o.a. de Vereniging van Kredietunies in Nederland (VKN), de Kredietunie Brabant, participerende ondernemers, investeerders, gemeenten, de provincie en vertegenwoordigers van politieke partijen.

Steenbakkers: “De Wet toezicht kredietunies biedt financiële ruimte aan ons MKB, en die ruimte moet het MKB kunnen nemen. Dat begint met een gesprek met alle betrokken partijen en organisaties onder regie van de provincie, zodat we gezamenlijk kansen voor ondernemers kunnen verzilveren en eventuele obstakels wegnemen.”

Stijn Steenbakkers
SSteenbakkers@brabant.nl

Schriftelijke vragen over kredietunies

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.