CDA blij: veilige fietsroute Haghorst-Moergestel stap dichterbij

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant is blij dat de aanleg van een veilige fietsroute tussen de dorpen Haghorst en Moergestel, dankzij de provincie Noord-Brabant, een stap dichterbij is gekomen.

In antwoord op vragen van CDA en VVD heeft de provincie nl. aangegeven dat voor de aanleg van het nu nog ontbrekende stuk fietspad subsidiëring door de provincie mogelijk is. De gemeente Oisterwijk, waar Moergestel onder valt, kan hiervoor een subsidieaanvraag indienen, waarvan de provincie heeft toegezegd deze voortvarend te zullen behandelen.

Het CDA maakt zich al lange tijd zorgen over de veiligheid van de fietsroute Haghorst-Moergestel, omdat het fietspad bij de gemeentegrens van Haghorst abrupt ophoudt en fietsers richting Moergestel, onder wie veel kinderen die in Oisterwijk naar school gaan, hun reis vervolgens over een smalle, gevaarlijke polderweg moeten vervolgen.

Het was de 12-jarige Inge den Boer uit Haghorst die in 2014 als eerste aan de (fiets)bel trok en via crowdfunding 12.000,00 euro inzamelde voor de aanleg van een veilig fietspad. Ook de gemeente Oisterwijk zette geld opzij, maar zorgen bleven of het bedrag voldoende zou zijn om de gehele route fietsveilig te maken. Dat de provincie de mogelijkheid heeft om financieel bij te springen, is dan ook goed nieuws. Aldus het CDA.

Statenlid Roland van Vugt (CDA): “Als CDA zijn we blij met de positieve houding van de provincie. De actie van Inge was immers een duidelijk signaal: hier is sprake van een onveilige situatie en er moet iets gebeuren. We hopen dat met steun van de provincie het gewenste fietspad er snel komt en fietsers als Inge voortaan veilig van Haghorst naar Moergestel v.v. kunnen fietsen.”

Klik op de volgende link om de antwoorden op de schriftelijke vragen van CDA en VVD in te zien: Antwoord op schriftelijke vragen over fietspad Haghorst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.