CDA bezorgd over uitblijven verzachtende maatregelen hagelschade

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant is bezorgd over het uitblijven van verzachtende maatregelen voor gedupeerden van de hagelschade in Zuidoost-Brabant.

Tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 15 juli jl. heeft het CDA er bij het college van Gedeputeerde Staten op aangedrongen om zo snel mogelijk verzachtende maatregelen te treffen, die de negatieve gevolgen van de hagelschade d.d. 23 juni jl. beperken. Het college gaf toen aan niet snel over maatregelen te kunnen beslissen, omdat veel van de mogelijke oplossingen de nodige voorbereidingstijd zouden kosten.

Het nemen van verzachtende maatregelen had wat het CDA betreft veel sneller gemogen, maar hiervoor bleek destijds in Provinciale Staten onvoldoende steun. Statenlid René Kuijken (CDA) heeft het college toen gevraagd om na de zomervakantie alsnog met concrete maatregelen te komen.

Inmiddels zijn we 2,5 maand verder en staat de herfst voor de deur. Afgelopen vrijdag, in de eerste vergadering van Provinciale Staten na de vakantie, kwam Kuijken terug op de eerdere toezegging van het college om maatregelen uit te werken. Helaas had het college weinig nieuws te melden, behalve dat het in oktober of november met een voorstel komt. Het CDA vindt dit veel te laat.

“Om bedrijfseconomische én redenen van dierenwelzijn is het volstrekt onwenselijk om met beschadigde asbestdaken de winter in te gaan”, aldus Kuijken. Eerder liet het kabinet de regio al in de steek door de Wet tegemoetkoming schade bij rampen en zware ongevallen (Wts) niet van toepassing te verklaren. Dit ondanks oproepen van o.a. gedupeerden, getroffen gemeentes en de provincie Noord-Brabant zelf.

Verantwoordelijk gedeputeerde Spierings gaf als verklaring voor het uitblijven van maatregelen dat er bij de provincie geen signalen van probleemgevallen meer zijn binnengekomen. Volgens het CDA zijn er op straat echter genoeg voorbeelden te vinden van ondernemers en gezinnen die in de knel zitten.

Het CDA roept deze mensen op om zich te bij de partij melden, zodat het CDA hun verhalen kan doorsturen naar de gedeputeerde. Melden kan door een e-mail te sturen naar cda@brabant.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.