CDA 3%-regeling

De ALV heeft ermee ingestemd dat het CDA Brabant vanaf 1 januari 2015 gaat werken met de 3%-regeling. Hoe zit die regeling in elkaar?

Wie als lid van onze partij en een politieke of bestuurlijke functie vervult, moet vanzelfsprekend lid zijn van de partij en betaalt zoals ieder lid contributie. Die is bepaald op tenminste 65euro per jaar en wordt gekoppeld aan een door het Congres vastgestelde richtlijn waarbij de feitelijke hoogte van de contributie wordt gekoppeld aan het bruto jaarinkomen. Voor meer informatie zie: www.cda.nl/contributie2014

Naast contributie, die ieder lid betaalt, dragen ambtsdragers bij aan de partij op basis van de door het partijbestuur vastgestelde Landelijke Bijdrageregeling. Deze regeling voorziet erin om afdrachten van politieke ambachtsdragers te stroomlijnen binnen onze vereniging. In het kort komt het erop neer dat ‘afdrachtsplichtige’ een vast percentage overmaakt (tenminste 3%) volgens de volgende afspraken:

– Ministers, staatssecretarissen, CdK, Dijkgraven, leden Eerste en Tweede Kamer en Europarlement betalen die bijdrage aan het landelijk CDA.

– Burgemeesters, Gedeputeerden, Provinciale Statenleden, AB en DB-leden Waterschappen betalen hun bijdrage aan de Provinciale afdeling.

– Wethouders en leden van gemeenteraden betalen de bijdrage aan de lokale afdeling.

Los van deze bijdragen aan de partij betalen bestuurders contributie voor het verplichte lidmaatschap van de Bestuurdersvereniging.

Per ingang van 1 januari 2015 3%-regeling ook in Brabant.

Wij inventariseren graag via de penningmeester welke problemen er bij deze nieuwe regeling ontstaan. (frans.wouters@cdabrabant.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.