Brigite van Haaften nieuwe bestuurder SDW

Brigite van Haaften wordt de nieuwe bestuurder van de Stichting Dag- en Woonvoorzieningen (SDW) in Roosendaal. Per 1 augustus a.s. gaat ze aan de slag.

SDW levert specialistische ondersteuning, begeleiding en behandeling aan voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking. De ruim 860 medewerkers en bijna 400 vrijwilligers ondersteunen circa 1.550 cliënten op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. Dit gebeurt vanuit 40 locaties in West-Brabant.

Om zich volledig te kunnen richten om haar nieuwe functie, zal Brigite van Haaften in september van dit jaar haar lidmaatschap van Provinciale Staten Noord-Brabant beëindigen.

Brigite van Haaften: “Ik vind het een geweldige uitdaging om de overstap te maken naar de verstandelijke gehandicaptensector. Al sinds mijn studie orthopedagogiek heeft de zorg voor mensen met een beperking mij erg aangetrokken, en ik hoop daaraan mijn bijdrage te kunnen leveren.”

Deze overstap betekent het einde van een lange politiek-bestuurlijke carrière in Noord-Brabant. In de periode 1999-2006 was Brigite van Haaften voor het CDA lid van Provinciale Staten Noord-Brabant. In 2006 werd ze gedeputeerde met de portefeuille Cultuur en Samenleving, en verantwoordelijk voor o.a. cultuur, erfgoed, jeugdzorg, leefbaarheid, sport en gezondheid. Na 9 jaar gedeputeerde te zijn geweest, werd Brigite van Haaften in 2015 opnieuw Statenlid voor het CDA.

In haar jaren als provinciebestuurder heeft Brigite van Haaften zich op tal van terreinen voor Brabant ingezet. Zo stond ze aan de wieg van succesvolle initiatieven als de Brabantse Dorpen Derby en sportevenement De Karavaan. Met cultuurfonds Brabant C zorgde Brigite van Haaften voor een nieuwe investeringsvorm voor kunst- en cultuurprojecten in Brabant. En met innovatieve projecten als Schatten van Brabant en Erfgoed & Erfgenamen bracht ze het belang van behoud van erfgoed onder de aandacht van een breed, jong publiek.

Ook begeleidde Brigite van Haaften de overdracht van de jeugdzorg van de provincie naar de gemeenten én was ze als cultuurgedeputeerde verantwoordelijk voor de grootscheepse verbouwing van Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch.

Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in Noord-Brabant:

“Als CDA Brabant zijn we Brigite dankbaar voor haar jarenlange inzet en toewijding. Als gedeputeerde en als Statenlid heeft ze met haar professionaliteit en menselijkheid een verschil kunnen maken. We wensen Brigite heel veel succes met deze nieuwe uitdaging, die ze beslist tot een succes gaat maken.”

Marianne van der Sloot, fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten Noord-Brabant:

“Brigite is een vakvrouw die Brabant 17 jaar lang heeft gediend als gedeputeerde en als Statenlid. Met grote resultaten. Ik ben blij dat Brigite met haar kennis, kunde en warme persoonlijkheid deel heeft uitgemaakt van onze fractie. Wij gaan haar missen en wensen haar veel succes met deze mooie uitdaging. SDW Roosendaal mag zich gelukkig prijzen met deze topbestuurder.”

Brigite van Haaften wordt als Statenlid opgevolgd door Huseyin Bahar uit Helmond. Zijn installatie is na de zomer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.