“Brabant als alternatief voor in het VK gevestigde bedrijven”

De Provinciale Statenfracties van CDA en VVD willen dat de provincie Noord-Brabant extra gaat lobbyen om in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigde bedrijven naar Brabant te halen. De twee partijen dienen daartoe gezamenlijk een motie in tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 24 juni.

Aanleiding voor de motie is het Britse referendum over het EU-lidmaatschap. De aanloop naar en uitslag van dit referendum heeft laten zien dat er in het VK een duidelijke beweging is die vóór uittreding van het VK uit de Europese Unie is. Dit leidt tot grote economische onzekerheid, o.a. bij Nederlandse en buitenlandse bedrijven met (hoofd)kantoren in dat land.

Wanneer deze bedrijven dan ook een verhuizing naar het Europese vasteland overwegen, moet Brabant met een stevige lobby laten zien dat zij als vestigingsregio een uitstekend alternatief is. Het college van Gedeputeerde Staten moet zich daar maximaal voor inspannen, aldus CDA en VVD.

Statenleden Steenbakkers (CDA) en Koevoets (VVD), namens hun fracties woordvoerders economische zaken:

“Brabant is een uitstekend alternatief voor in het VK gevestigde bedrijven die a.g.v. het referendum op zoek gaan naar een andere, stabielere Europese regio om zich te vestigen. Veel van die bedrijven zorgen voor banen die we in Brabant goed kunnen gebruiken, bijv. in sectoren als HRM, psychologie, farmacie en financial services. CDA en VVD willen daarom dat het college een extra inspanning doet om ervoor te zorgen dat deze banen bij de Brabanders terecht komen.”

Stijn Steenbakkers (SSteenbakkers@brabant.nl)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.