Beste mensen,

We zijn weer gestart!
Het politieke jaar is weer begonnen en dit jaar met een big bang, namelijk het vaststellen van de concept kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

Voor mij een nieuwe ervaring om dit proces mee te mogen maken en aan alles voelde ik het belang dat Den Haag tijdens de verkiezingen aan Brabant hecht. En als je zegt Brabant belangrijk te vinden, dan moet dit ook terug te zien zijn op de lijst! Ik ben dan ook blij met een aantal Brabanders heel hoog op deze lijst. Met René op 3 en Madeleine op 5 hebben we hele mooie plekken binnen gehaald. Maar ook Erik op 17, Stijn op 24 en Bob op 36 biedt kansen. En als je aan mij vraagt of ik helemaal tevreden ben met dit resultaat, dan moet ik zeggen dat, als ik naar het geheel van de lijst kijk, ik een mix zie tussen ervaren en nieuw, vrouwen en mannen, oud en jong, verdeling over inhoud en multiculturele achtergrond. En is die mix ideaal? Daar vindt iedereen iets van vanuit zijn of haar perspectief. Als ik in mijn hart kijk, had ik sommige van onze kandidaten graag wat hoger op de lijst gezien en vind ik ook dat ze dat verdienen. Maar als ik naar het geheel kijk, snap ik bepaalde keuzes en mogen we denk ik tevreden zijn. Als u een andere mening heeft, hoop ik dat u deze met me deelt zodat we hierover met elkaar kunnen praten. Alle voorzitters van de provincies hebben unaniem uitgesproken zich achter de lijst te scharen en aangegeven dat ze hun afdelingen zullen vragen deze lijst te steunen. Deze oproep wil ik vanuit mijn kant dan ook doen. Een beetje met pijn in mijn hart, maar vooral ook met trots als ik naar het resultaat voor Brabant kijk.

Na het vaststellen van de lijst is het zaak om goed en strategisch na te gaan denken over hoe we onze kandidaten gaan positioneren. Hoe zorgen we dat we het maximale resultaat halen voor het CDA en voor Brabant. Of zoals René mooi zegt: we gaan Brabant naar Den Haag halen! Dat kan alleen met veel voorkeursstemmen voor onze mensen. Eind deze maand zitten we voor de eerste keer met onze 5 kandidaten en een afvaardiging van bestuur en campagnecommissie bij elkaar om hier een eerste lijn voor uit te werken. Hier nemen we u 1 oktober (campagneseminar) graag in mee!

Met vriendelijke groet,
Inge van Dijk
Voorzitter CDA Brabant